Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Triathlon talentdag: op zoek naar nieuw talent

KVLO Nieuws  |  12 april 2023

Op zondag 23 april organiseert de Nederlandse Triathlon Bond een gratis talentdag op Papendal en bij het zwembad in Renkum. Sporters tussen de twaalf en achttien jaar oud krijgen de kans zich te laten zien.


Invulling triathlon talentdag

De dag is van 09.00 - 17.00 uur maar iedere deelnemer krijgt een persoonlijk dagprogramma. Tijdens de talentdag kun je meedoen aan een zwem- en een hardlooptraining onder leiding van ervaren NTB-trainers. Tevens krijg je tips en tricks maar ook informatie over jeugdtriathlon bij verenigingen of – als de trainers daar mogelijkheden toe zien – informatie over het talentprogramma van de bond.

Vanuit de talentdag zijn meerdere atleten doorgestroomd naar (inter)nationaal niveau en nemen ook deel aan wedstrijden. Onder wie triathlontalent Hidde Mollee.


Hidde Mollee

.. heeft de officiële status van Internationaal Talent en heeft de potentie om op (inter)nationaal niveau door te breken. Hij zat in het eerste jeugdteam van zijn voetbalclub en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. ''Mijn gymleraar meldde me aan voor de talentdag. Ik deed mee aan verschillende testen. Ik moest zwemmen (wat ik toen nog helemaal niet kon), hardlopen (wat best goed ging) en er werden allerlei andere zaken gemeten. Daarna werd gevraagd of ik bij het Triathlon Regionaal Trainings Centrum in Alkmaar wilde komen trainen. Na het voetbalseizoen ben ik overgestapt en het is de beste beslissing van mijn leven. Ik haal veel plezier uit de sport. Mocht je de kans hebben om aan een Talentdag mee te doen, twijfel dan niet en ga ervoor!''


Talentdag vervolg

Na afloop van de talentdag worden de resultaten van de testen zorgvuldig bestudeerd, besproken en uiteindelijk geanalyseerd op basis van een aantal criteria. Op basis hiervan wordt besloten of je uitgenodigd wordt voor een vervolgdag, waar verder kennis gemaakt kan worden met de triathlonsport. Hierin wordt er bekeken en besproken wat de mogelijkheden zijn en wat de route is tot instroom in het NTB- opleidingsprogramma.


Via deze link vind je meer informatie over de talentdag. Je kunt je daar ook direct aanmelden. Vragen kunnen gemaild worden naar marcel.ten.wolde@triathlonbond.nl


NOC*NSF Paralympische Talentdag

Op dezelfde dag organiseert NOC*NSF de Paralympische Talentdag. Via deze link vind je meer informatie over de NOC*NSF talentdag. Vragen over deze dag kunnen gemaild worden naar neiske.becks@triathlonbond.nl.


Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: