Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Voorjaarsactiviteit Anders Actieven in Zwolle

KVLO Nieuws  |  16 juni 2023

Een gezellige en geslaagde Voorjaarsactiviteit voor de Anders Actieven op de Hogeschool Windesheim en het Kasteel ‘t Nijenhuis


Op woensdag 17 mei 2023 komen 70 leden van de Anders Actieven op de CALO te Zwolle bij elkaar. Voor sommigen is het even zoeken om de ingang van het hoofdgebouw te vinden, ondanks de aanwijzingen van twee commissieleden. 

Vanaf 9.45 uur is de inloop en om 10.30 uur heet voorzitter Herman Rotting iedereen van harte welkom in het Auditorium. Speciaal is er een woord van welkom aan de heer Anton Binnenmars. Sinds de wintervergadering van 2022 is hij de nieuwe voorzitter van de KVLO.
Hij stelt zichzelf aan ons voor. Bewegen en sport was en is altijd zijn grote liefde. Als kleine jongen groeit hij op in het Twentse dorp Den Ham, speelt iedere dag op straat en heeft een fijne gymleraar. Hij wil ook gymleraar worden, maar kiest uiteindelijk voor personeelswerk en gaat zich inzetten voor goede arbeidsomstandigheden en -voorwaarden, medezeggenschap en kwaliteit van werken. Hij heeft als Human Resource Manager in diverse ziekenhuizen en zorginstellingen gewerkt, daarna in de sportsector. Eerst een jaar als manager Human Resource van de KNVB, vervolgens zo'n zeventien jaar als directeur bij respectievelijk de KNVB, de WOS en de KNHS. Hij zet zich jarenlang in voor een goede cao voor werkers in de sector sport en bewegen en voor de rol die sport inneemt in de maatschappij. Hij vindt het een bijzondere eer om voorzitter te mogen zijn van de KVLO.
 
Om 11.00 uur gaan we per touringcar naar Kasteel ’t Nijenhuis te Heino. De tentoonstelling in het kasteel is indrukwekkend mooi. In de beeldentuin rond het kasteel, prachtige siertuinen afgewisseld met bomen, worden ruim 100 beelden uit de collecties van Museum de Fundatie, Museum Beelden aan Zee en Provincie Overijssel tentoongesteld. Alle deelnemers genieten met volle teugen van de tuin, de beelden, het kasteel en van de ontmoeting met vakcollega’s. 

Om 13.30 uur is de lunch op de CALO in ‘De Jungle’, met aansluitend de boekpresentatie door Rinus Pecht en Kasper Boon van hun boek: ‘Fit en gezond - Op basis van positieve gezondheid’.  Dit boek is gericht op senioren, op hetgeen je als oudere nog allemaal kan. Enthousiast geven Rinus en Kasper uitleg aan de AA leden, op het toneel ondersteund door vier actieve collega’s. Het zijn voornamelijk coördinatie- en balans oefeningen en het activeren van een wisselende aansturing van de linker- en rechterkant van het lichaam, o.a. door te jongleren met twee en zelfs drie doekjes. Een boeiende- en uitdagende boekpresentatie waar iedereen lovend over is.

Direct daarna geeft directeur KVLO, dhr. Cees Klaassen, op humorvolle wijze ons een inkijkje in het vele werk dat de KVLO achter de schermen voor ons vakgebied doet.   Iedereen is blij met de wettelijke verplichting voor het PO van twee lessen LO per week, gegeven door een bevoegde (vak-)leerkracht. Dit gaat in op 1 augustus 2023. Vervolgens worden acht collega’s in het zonnetje gezet vanwege hun langdurige lidmaatschap van de KVLO: Zes collega’s die 50 jaar lid zijn en twee al 60 jaar. Hulde!

Herman Rotting bedankt daarna iedereen voor zijn/haar aanwezigheid en nodigt allen uit voor een nazit in ‘De Jungle’. 

Onder het genot van een hapje en een drankje wordt nog vrolijk na gekletst en de dag geëvalueerd. 

Tenslotte: de Najaarsactiviteit zal in oktober 2023 plaatsvinden en zal in het teken staan van het afscheid van Magda Spierenburg en Cees Klaassen.

Diny Bom


Voor een fotoverslag>>