Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

We mogen weer!

KVLO Nieuws  |  9 september 2021

​Vorige week zijn de eerste en volgende week worden de laatste scholen opgestart. Hopelijk volgt er weer een redelijk normaal schooljaar na al het corona-gedoe van de afgelopen jaren. De docenten staan in ieder geval te popelen (volgens het Algemeen Dagblad). Op een dubbele pagina komen er vier aan het woord, waaronder Christa Rietberg over het bewegingsonderwijs in het speciaal onderwijs. 

Christa, docent van het jaar 2017 merkt op: Ze zijn steviger en moeten het sporten weer ontdekken", vertelt de leraar bewegingsonderwijs. ,,Wij zijn nooit helemaal dicht geweest: alle leerlingen gingen ook tijdens de lockdown twee dagen per week naar school en er was noodopvang. Toch was het afgelopen jaar pittig voor ze, omdat ze in de klas telkens opnieuw hun positie moesten bepalen. Dat bracht spanningen met zich mee." Van het crisisnieuws krijgen deze kinderen minder mee, aldus Christa. ,,Coronaproblemen zijn vaak verder weg, omdat er thuis andere grote zorgen zijn. Maar deze leerlingen willen ook graag naar buiten en ze hebben die structuur harder nodig dan een leerling die naar regulier basisonderwijs gaat. Zo lukte tijdens de eerste lockdown het online lesgeven nog aardig, maar in de tweede periode dachten kinderen: 'School is school en thuis is thuis'. Het werd heel moeilijk om ze nog te motiveren."

Hoe staan jij en je leerlingen ervoor? Staan jullie ook te popelen of gaat het met frisse tegenzin? En wat verwacht je van het komende schooljaar?

Laat het hieronder of op gymlesoverleg (FB) weten..

Het volledige AD-artikel


Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: