Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

(Zelf-)assessment op kvloberoepsprofiel.nl

KVLO Nieuws  |  5 juni 2018

De leraar lichamelijke opvoeding (LO) is de spil waar het om draait bij het goed leren bewegen van kinderen. Hij heeft daarmee een mooie, maar ook zeer verantwoordelijke taak. Om deze verantwoordelijkheid te kunnen dragen worden er hoge eisen gesteld aan zijn functioneren. 

De opleidingen leggen hiervoor de basis en de vakorganisatie geeft met het beroepsprofiel aan wat er van de leraar wordt verwacht.

Dit is de introductie voor het beroepsprofiel leraar lichamelijke opvoeding (die via het Jan Luiting Fonds besteld kan worden). De website kvloberoepsprofiel.nl (blauwe button in rechterbovenhoek of hier rechtstreeks) is nu ontwikkeld om een praktisch vervolg aan de papieren publicatie te kunnen geven. Daar is nu een eerste aanzet in de vorm van een assessment aan gegeven.

In het assessment kun je voor jezelf of voor een collega/stagiair een inschatting maken in hoeverre je/hij/ze aan bepaalde bekwaamheden voldoet. Aan het eind krijg je een overzicht hiervan in beeld (dat je dan ook in je mail kan krijgen). Vervolgens kun je dan je eigen conclusies trekken: gaat het goed zo of zijn er nog aandachtspunten?  En: wat kunnen we eraan doen of is er nog scholing nodig?

Let op: Via de resultaatmail is het ook mogelijk gebruikers-ervaringen door te communiceren. De website kvloberoepsprofiel.nl kan (in tegenstelling tot het boekje) gratis geraadpleegd worden. Ook het gebruik van het assessment is gratis.

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: