Skip Navigation Linksartikel

Terugblik op de School Final 2022 één groot succes!

Olympic Moves  |  5 oktober 2023

Olympic Moves The School Final' vond dit jaar voor de derde keer op rij plaats op Papendal. Op vrijdagochtend 10 juni verwelkomde presentator Juvat Westendorp de ruim 6.000 leerlingen met veel energie. Tijdens de spectaculaire openingsshow waren ook Nederlandse topatleten Twan van Gendt en Roy Meyer aanwezig. Na een motivatie speech van niemand minder dan Judoka Roy Meyer werd de grootste scholensportcompetitie van Nederland traditioneel geopend met het ontsteken van het 'Olympisch' vuur. Voor het dragen van het vuur was dit jaar de eer aan Twan van Gendt die door een erehaag van publiek de fakkel op zijn BMX naar het podium bracht. Gezamenlijk ontstaken ze het vuur, waarna de finales van start konden gaan.

IMG_8148.JPG

Juvat Westendorp was zeer enthousiast over het terugkeren van Olympic Moves The School Final: "Het was een fantastische dag op Papendal! Na 3 jaar afwezigheid was de energie en de sfeer van Olympic Moves er weer. We hebben met alle middelbare scholieren, docenten en begeleiders een groot sportief feestje gemaakt en op deze manier de sport op een gave manier weer kunnen vieren."

De leerlingen namen deel in 18 verschillende sporten. Met dit jaar als primeur de sporten dodgeball en beachvolleybal. De overige sporten waren atletiek, 3x3 basketball, badminton, floorball, handbal, hockey, korfbal, minitrampoline, softball, streetdance, tennis, ultimate frisbee, veldloop, (zaal)voetbal en volleybal. Ook zijn er leerlingen van verschillende middelbare scholen betrokken in de organisatie, bijvoorbeeld als jurylid, social media reporter of radiomaker.

 IMG_7884.JPG

Na een hele dag vol met sport maakte Flemming uiteindelijk het feest compleet tijdens de sluitingsshow! Er werd hardop meegezongen en gedanst op zijn laatste hits. Niet alleen de deelnemers maar ook de organisatie is blij dat het evenement weer kon plaatsvinden en kijkt terug op een geslaagde dag. Bekijk alle foto's van The School Final terug in ons foto album!