Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Bewegen in en om school: essentieel voor de ontwikkeling van onze jeugd.

KVLO Nieuws  |  1 juli 2022

Met deze woorden is dr. Mirka Janssen 30 juni 2022 geïnaugureerd als lector Bewegen in en om School aan de Hogeschool van Amsterdam. Ten eerste willen we Mirka via deze weg natuurlijk feliciteren.

De missie van het lectoraat Bewegen in en om School is dat ‘alle kinderen goed leren bewegen, bewegen met plezier en regelmatig bewegen’. Mirka zet zich met het lectoraat in voor onderzoek dat bijdraagt aan het opleiden en nascholen van vakleerkrachten en docenten LO. Om te zorgen dat de kennis bij de vakleerkrachten en LO-docenten terechtkomt wordt er door het lectoraat steeds gezocht naar de duurzame samenwerking met professionals, de leerlingen en jongeren zelf, werkgevers, (lokale) politiek enz. 

Het zal niemand verbazen dat de KVLO verheugd is met zo’n partner. Qua missie en ambitie zitten we op dezelfde lijn (denk aan het 2+1+2-model en ‘goed leren bewegen in en rondom de school’) en we verheugen ons dan ook op de voortzetting van onze samenwerking!

Meer weten over de onderzoeken van het lectoraat of de lectorale rede teruglezen?  Kijk dan op de website van de HVA of kom 23 (en 24) november naar de LO- en Sporttweedaagse in Zwolle.


Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen:
Klik op onderstaand thema voor meer informatie: