Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Genomineerden verkiezing speciale vmbo-editie ‘Sportiefste school van Nederland’ bekend!

KVLO Nieuws  |  15 december 2022

Op 19 april 2023 maken de genomineerden kans om de 'Sportiefste VO-school van Nederland 2023' te worden. Het is de elfde keer dat de KVLO (Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding), Kenniscentrum Sport en Bewegen, NOC*NSF en Stichting Special Heroes Nederland deze verkiezing organiseren.

De volgende scholen zijn genomineerd:

  1. Campus 013 (Tilburg)
  2. Da Vinci College Lammenschans (Leiden)
  3. Kiem Montessori (Amsterdam)
  4. Stanislas Beweeg vmbo-mavo (Rijswijk)

De scholen die strijden om de titel zijn voorbeeldscholen op het gebied van het maken van inspirerend beweegbeleid. Zij hebben een innovatief of uitmuntend sport- en beweegaanbod. Op die manier stimuleren zij hun vmbo-leerlingen om een actieve en gezonde leefstijl te ontwikkelen. Uiteraard is het aanbod geborgd in het schoolbeleid. De deelnemende scholen zijn vanzelfsprekend in het bezit van het themacertificaat Bewegen en Sport van het Vignet Gezonde School.

Speciale vmbo-editie
Dit jaar is er gekozen voor een speciale vmbo-editie, omdat deze leerlingen vaak achterblijven in sport- en beweeggedrag ten opzichte van andere jongeren in het voortgezet onderwijs. Daarom is de organisatie op zoek naar voorbeeldscholen die juist voor díe doelgroep het verschil maken. 

Finale verkiezing 19 april 2023
Op 19 april strijden de genomineerde scholen om de titel 'Sportiefste VO-school van Nederland 2023' in sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Alle genomineerde scholen presenteren op deze feestelijke dag hun school in een video en de leerlingen verzorgen een podiumpresentatie voor alle aanwezigen. Daarna volgt een sportief programma voor de leerlingen en uiteindelijk de prijsuitreiking. Deze finaledag wordt tegelijkertijd georganiseerd met de landelijke studiedag van de KVLO, waardoor de genomineerde scholen hun inspirerende verhaal ook kunnen delen met sport- en beweegprofessionals, collega-scholen, studenten, beleidsambtenaren sport en andere belangstellenden.

Het traject tot aan de finale
De jury zal voorafgaand aan de prijsuitreiking op 19 april een bezoek brengen aan de genomineerde scholen. Hier krijgen ze een rondleiding en zullen ze vragen stellen aan de schoolleiding, de docenten LO, andere personeelsleden en daarnaast ook drie leerlingen van de school.

Prijzen
De prijzen in de vorm van waardecheques t.w.v. in totaal €11.000,- zijn beschikbaar gesteld door de drie grote leveranciers van sport- en spelmaterialen van Nederland: Bosan Sport, Janssen-Fritsen en Nijha.

Is je school niet genomineerd, maar ben je van mening dat jouw school de 'Sportiefste School' van Nederland is? Hier lees je aanvullende informatie over de verkiezing en meld je school aan voor een van de volgende edities. Houd onze social media kanalen in de gaten om de laatste ontwikkelingen rondom de verkiezing te volgen.


Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen:
Klik op onderstaand thema voor meer informatie: