Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Jubilarissen (70 en 50 jaar KVLO-lid)

KVLO Nieuws  |  25 oktober 2023

Mevrouw Kramer 70 jaar lid KVLO

Ondergetekende had de eer om op 20 oktober j.l. aan mevrouw Ludeke Kramer de gouden KVLO speld met smaragd uit te reiken.

Ze was zeer vereerd met de speld en het mooie boeket orchideeën maar vooral dankbaar dat ze dit op 94-jarige leeftijd mee mag maken en dat hieraan gedacht is.

We hebben mooie herinneringen opgehaald, ook over haar overleden man Peter Kramer (rector, docent van de HALO en ere-voorzitter van de KVLO). Zij vindt het heel fijn dat haar man nog niet vergeten is bij de KVLO.

Zijzelf heeft evenals haar man aan de ALO in Amsterdam gestudeerd.
De herinneringen aan de HALO gingen o.a. over de lessen skigymnastiek die zij gaf aan de 3e jaars studenten als voorbereiding van de ski reis naar Spital am Pyhrn, waar ikzelf als student haar lessen volgde.

Vele namen en verhalen van oud docenten van de HALO en bestuurders van de KVLO werden opgehaald. Het was een geanimeerd samenzijn in Bunnik.

Wij feliciteren haar met dit 70-jarig lidmaatschap.



Hans Nolting 50 jaar lid 

Onlangs reikte de afdeling Noord-Holland de zilveren speld uit aan Dhr Hans Nolting uit Castricum. Deze gepensioneerde gymnastieker is maar liefst 50 jaar lid van de KVLO. 

Nolting studeerde in 1972 af aan de Academie van Amsterdam en kon een baan krijgen op een school voor technisch onderwijs in Amsterdam. Daar heeft hij tot het einde van zijn loopbaan gewerkt. 

hansnolting.jpg

De laatste tien jaar hield Nolting zich bezig met de taak Orde en Veiligheid op de school in Amsterdam-West, het tegenwoordige Mundus College.

Tijdens zijn actieve loopbaan ontpopte Nolting zich samen met een collega als initiatiefnemer van een jaarlijkse reünie van vakgenoten. Hij was ook aanwezig toen voormalig studiegenoot Louis van Gaal zijn linkerkuitbeen en linkerenkel brak  tijdens de reünie in 2007.
,,De reünie had vaak een actief karakter. Die keer was dat polsstok springen. We dachten al dat het geen goed idee was, maar Louis wilde perse springen. Dat liep niet goed af. Hij was toen trainer van AZ'67 uit Alkmaar. Hij heeft zelfs nog een tijdje in een rolstoel gezeten''.
 
Nog steeds houdt Nolting zich bezig met de jaarlijkse reünie van de ALO-genoten. Ook speelt hij een actieve rol in de organisatie van activiteiten op het strand van Zandvoort, waar zijn vakantiehuis staat. 

,,Klaverjassen, spelen voor de jeugd, alles om maar verbondenheid te krijgen tussen de mensen onderling''. 

In het verleden was Nolting geen onverdienstelijke waterpoloër. Ook het trainerschap lag hem goed.

Aankomend jaarfeest met zijn vakcollega's begin november moet hij helaas lieten schieten. Nolting is dan op cruisereis met zijn vrouw. ,,Dat was wel even slikken. De reis is mooi maar ik had toch graag bij de reünie willen zijn''.

Nolting kan terugkijken op een mooie loopbaan en qua vitaliteit zit het ook wel goed. Zo nu en dan speelt zijn knie op, maar daar is mee te leven. Op de volgende reünie is hij vast weer van de partij!
 

Vriendelijke groet, 

Inge Tamis (bestuurslid afdeling Noord-Holland) 


Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: