Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

KVLO steunt oproep verenigde sportsector en benadrukt belang goede huisvesting bewegingsonderwijs

KVLO Nieuws  |  2 november 2023

​Zaterdag 28 oktober deed de verenigde sportsector een dringende oproep aan politiek Den Haag om sport structureel en kabinetsperiode-overstijgend breed in te zetten als beleidsinstrument, onder het motto 'Sport gaat niet vanzelf’.

De positieve maatschappelijke impact van sport en bewegen wordt onvoldoende benut. Er zijn grote uitdagingen in de samenleving op het gebied van fysieke en mentale gezondheid, en polarisatie, waar sport op vele manieren kan bijdragen aan oplossingen. Sport wordt echter op beleidsterreinen als zorg, onderwijs en inrichting van de publieke ruimte niet of nauwelijks als instrument ingezet. Bovendien staat de sportinfrastructuur in ons land onder druk, door onder andere toenemende complexe regelgeving, het gebrek aan ruimte en de druk op het sportaanbod dat drijft op vrijwilligers. (bron: nocnsf.nl)
 
De KVLO steunt deze oproep. Onze missie om de huisvesting van bewegingsonderwijs en sportinfrastructuur te verbeteren, vloeit tenslotte voort uit dezelfde overtuiging. Het huidige tekort aan geschikte gymzalen in zowel het primair als het voortgezet onderwijs vormt een groot probleem dat de kwaliteit van bewegingsonderwijs en sportbeoefening kan ondermijnen. De KVLO ziet mogelijkheden voor verbetering door renovatie van bestaande faciliteiten en de realisatie van meer multi-inzetbare gymzalen. Deze faciliteiten dienen als centra voor zowel bewegingsonderwijs als bredere sportactiviteiten.
 
Meer hierover lees je hier​!


Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen:
Klik op onderstaand thema voor meer informatie: