Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Ondersteuningsaanbod (€3000) Gezonde School 2024

KVLO Nieuws  |  6 maart 2024

(Bericht: Gezonde School) Wil je een gezonde leefstijl op school vanzelfsprekend maken? Wil je aan de slag met het thema bewegen en sport op jouw school? Met behulp van het ondersteuningsaanbod en de Gezonde School-aanpak maakt jouw school een vliegende start met een gezondheidsthema of zorg je voor een extra slag hierop! Met het ondersteuningsaanbod werk je met behulp van de Gezonde School-aanpak aan één of meerdere gezondheidsthema's, waaronder het thema Bewegen en Sport.


Het programma Gezonde School streeft ernaar dat gezondheid in het DNA van elke school komt. Het programma Gezonde School heeft daarvoor jaarlijks een subsidie. Deze subsidie heet ‘ondersteuningsaanbod’ en bestaat uit een geldbedrag van € 3.000,- per school. Het ondersteuningsaanbod aanvragen kan dit jaar tussen 4 maart en 15 april. 

Ben je nog niet bekend met Gezonde School of juist wel? Zowel beginnende als ervaren schoollocaties worden van harte uitgenodigd (verder) te werken aan een gezonde leefstijl op school en hun belangstelling kenbaar te maken voor het ondersteuningsaanbod! Ook is het mogelijk een Gezonde School-adviseur (GGD) in te schakelen voor de advisering en begeleiding bij de aanvraag van een themacertificaat. Uiteraard kun je ook altijd bij de KVLO terecht voor vragen hierover.

Al jaren is de KVLO betrokken bij de certificering van scholen waar bewegen en sport structureel een plaats heeft. Voorheen konden scholen het certificaat SportActieve School aanvragen, tegenwoordig is dit het themacertificaat Bewegen en Sport via de Gezonde School. Maar nog steeds is de KVLO verantwoordelijk voor de beoordeling van de aanvragen. Hierbij werken we samen met NOC*NSF en Kenniscentrum Sport en Bewegen. Ook bezoeken we scholen met het themacertificaat middels audits.

 

Meer informatie​

Voor meer informatie over het ondersteuningsaanbod: klik hier.

Wil je je het themacertificaat aanvragen of meer informatie? Kijk dan op onze website of ga naar gezondeschool.nl.

 


Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: