Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Onderzoek: Sportdeelname van vmbo jongeren verhogen

KVLO Nieuws  |  5 juli 2023

​Met een groep praktijkprofessionals, jongeren en wetenschappers vanuit heel Nederland willen we er met het vmbo-sportlab aan bijdragen dat meer jongeren op het vmbo blijven sporten. We willen je daarom uitnodigen om deze vragenlijst in te vullen. Met deze vragenlijst verzamelen we (praktijk)kennis van professionals en vrijwilligers over redenen waarom vmbo-jongeren niet of minder sporten.  

De resultaten van het onderzoek inclusief tips en tricks voor directe toepassingen in jouw praktijk zullen we na afronding van het project in september 2025 uiteraard met je delen als je daar interesse in hebt.    

Op basis van de verzamelde informatie worden praktijkplekken in Nederland ingericht, waarmee we kijken of we ervoor kunnen zorgen dat leerlingen op het vmbo meer gaan bewegen. Met het driejarig project willen we uiteindelijk realiseren dat:
  • Er succesvolle mechanismen ontwikkeld worden voor het implementeren van een duurzame sport en beweegaanpak in verschillende praktijkcontexten.
  • Er een effectief sport- en beweegaanbod voor jongeren ontstaat dat recht doet aan de verscheidenheid binnen de groep. 
Alvast bedankt voor het delen van je kennis! Onder de deelnemers verloten wij 20 keer een bol.com bon ter waarde van 25 euro.   
  
  

Met vriendelijke groet,   
Namens het vmbo-sportlab,  
 
Andries Minderhoud 
 
Meer informatie?  
 


Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen:
Klik op onderstaand thema voor meer informatie: