Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Ontwikkeling van nieuwe kerndoelen van start

KVLO Nieuws  |  22 juni 2023

De SLO heeft begin april 2023 van de (toenmalig) minister Wiersma de werkopdracht gekregen om de kerndoelen van het leergebied Bewegen en Sport voor zowel het po en de onderbouw vo te ontwikkelen en te herijken. Na de zomervakantie start het ontwikkeltraject. 

De nieuwe conceptkerndoelen worden na de zomer van 2024 opgeleverd. Rondom het kerndoelenteam is er een advieskring die bestaat uit vertegenwoordigers uit de sectoren, experts, vervolgonderwijs en maatschappelijke organisaties. Voor meer informatie zie www.slo-actualisatiekerndoelen.nl.


Na de zomer van 2024 volgt de fase van beproeving, een implementatiefase van twaalf tot achttien maanden, waarin de conceptkerndoelen worden getoetst op hun bruikbaarheid en inzicht wordt verkregen in de voorwaarden voor implementatie van de vernieuwde kerndoelen. 

Het ontwikkeltraject van de eindtermen voor het examenprogramma van de bovenbouw vo start naar alle waarschijnlijkheid na de zomer van 2024.

De KVLO is onderdeel van de selectiecommissie van het kerndoelenteam, geeft vakspecifieke input bij de startnotitie, neemt deel aan de advieskring en is betrokken bij de raadpleging van de conceptkerndoelen en bij de fase van beproeving. KVLO communiceert hierover via verschillende kanalen.


Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen:
Klik op onderstaand thema voor meer informatie: