Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Oproep vmbo-sportlab: Deel je Expertise en Maak Sporten voor vmbo-Jongeren een succes!

KVLO Nieuws  |  6 december 2023

Wist je dat vmbo-jongeren in Nederland aanzienlijk minder actief zijn in sport en beweging vergeleken met hun leeftijdsgenoten op havo of vwo? Samen met een gedreven team van praktijkprofessionals, jongeren, en wetenschappers uit het hele land, zetten we het “vmbo-sportlab” op. Ons doel is simpel: we willen meer VMBO-jongeren blijvend aan het sporten krijgen. En jij, als professional of vrijwilliger op het gebied van sport en beweging, speelt een cruciale rol!

Waarom deze vragenlijst?
Met deze vragenlijst willen we jouw (praktijk)kennis verzamelen. We zijn benieuwd naar jouw inzichten over waarom vmbo-jongeren wellicht niet zo actief zijn in sport. Samen met professionals en vrijwilligers zoals jij willen we praktijkplekken in Nederland inzetten om deze redenen weg te nemen of om te buigen. Ons doel is duidelijk: we willen ervoor zorgen dat vmbo-leerlingen meer in beweging komen.

Wat willen we bereiken?
Dit driejarige project heeft twee grote doelen:

Ontwikkeling van Succesvolle Mechanismen: We willen mechanismen ontwikkelen waarmee een duurzame sport- en beweegaanpak succesvol geïmplementeerd kan worden in diverse praktijkcontexten.

Creëren van Effectief Aanbod: Het streven is naar een effectief sport- en beweegaanbod dat recht doet aan de diversiteit binnen de groep jongeren.

Doe mee en deel je kennis!
We nodigen jou van harte uit om deze vragenlijst in te vullen. Jouw input is cruciaal voor het slagen van dit project. Wil je op een andere manier meedoen aan dit onderzoek? Er zijn ook online groepsgesprekken. Hiervoor zoeken we sportprofessionals die werken (of hebben gewerkt) met jongeren in het vmbo. Lijkt het je leuk om deel te nemen? Stuur dan een mail

Na afronding van het onderzoek in september 2025 delen we graag de resultaten met jou, inclusief tips en tricks die je direct kunt toepassen in jouw praktijk.

Bedankt voor het Delen van Je Kennis!
Als blijk van waardering verloten we onder de respondenten maar liefst 20 keer een bol.com bon ter waarde van 25 euro. Jouw deelname maakt niet alleen een verschil voor VMBO-jongeren, maar geeft jou ook de kans op een leuke beloning!
   
Schermafbeelding 2023-12-06 om 13.18.31.jpg

 
  
Namens het vmbo-sportlab, 

Andries Minderhoud


Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen:
Klik op onderstaand thema voor meer informatie: