Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Stanislas Beweeg-vmbo/mavo wint verkiezing Sportiefste School van Nederland 2023

KVLO Nieuws  |  19 april 2023

​Op woensdag 19 april 2023 vond in Den Haag de verkiezing van de 'Sportiefste School van Nederland' plaats. Een deskundige jury verkoos Stanislas Beweeg-vmbo/mavo uit Rijswijk tot winnaar. De KVLO, Kenniscentrum Sport en Bewegen en NOC*NSF organiseerden, in samenwerking met de Haagse Hogeschool, deze feestelijke finaledag.

Stanislas Beweeg vmbo/mavo: een concept dat aanslaat
De verkiezing richtte zich dit jaar specifiek op vmbo-scholen, omdat deze leerlingen vaak achterblijven in sport- en beweeggedrag ten opzichte van andere jongeren in het voortgezet onderwijs. Een ontwikkeling die de uiteindelijke winnaar uit Rijswijk uitstekend tegen weet te gaan. De jury concludeert dat deze school een uniek beweegconcept met dagelijks sport en bewegen voor de leerlingen goed heeft uitgewerkt. Zij maken optimaal gebruik van het gebouw om alle leerlingen in beweging te krijgen. De docenten Lichamelijke Opvoeding vervullen een grote voorbeeldfunctie binnen de school en leerlingen en collega's zijn ware ambassadeurs voor de sportiefste school. Bewegen is niet alleen het doel, maar wordt ook ingezet om te werken aan executieve functies. "Stanislas heeft een concept dat staat, met een vanzelfsprekendheid die wordt gevoeld door alle lagen van de school, "aldus jurylid Eric Swinkels van de KVLO.

Directeur Stanislas - Nelline van Duijn: "Dit is gewoon geweldig, ik ben supertrots, vooral op de leerlingen en ons team. Zowel vandaag als de afgelopen jaren. We zijn echt een team: iedereen heeft het onwijs naar zijn zin en dat komt echt door het sporten. Het heeft zoveel meerwaarde! De leerlingen leren door te zetten, ze leren samenwerken en ze leren vooral ook heel veel lol te maken. Deze titel is een geweldige bekroning op het werk dat we 8 jaar geleden begonnen zijn. En hier hopen we op verder te bouwen."

Eerste reactie in beeld..


Beste sportpresentatie & kennisbijeenkomst
In de lunchpauze lieten alle genomineerde scholen spetterende sportpresentaties zien. De prijs voor de beste sportpresentatie is gewonnen door Da Vinci Lammenschans. Zij wonnen een waardecheque en een Airfloor van de AirTrackFactory.

Naast de verkiezing vond op dezelfde dag een succesvol 'kennisevent vmbo' plaats, waarbij kennisdeling door de genomineerde scholen en het betrekken van jongeren op het vmbo bij sport- en beweegactiviteiten in en rondom school centraal stonden.

Over de verkiezing 'Sportiefste School van Nederland'
Ieder jaar organiseert de KVLO samen met NOC*NSF en Kenniscentrum Sport en Bewegen de verkiezing 'Sportiefste School van Nederland'. Het ene jaar wordt op zoek gegaan naar de sportiefste basisschool en sportiefste speciaal (basis-)onderwijs school en het andere jaar worden de verkiezingen voor het voortgezet onderwijs en voorgezet speciaal onderwijs georganiseerd. Doel van deze verkiezing is het waarderen van sportactieve scholen en secties die een buitengewoon goed of innovatief aanbod bewegen en sport hebben voor hun school. Bovendien geeft de organisatie deze scholen graag een podium om andere scholen te inspireren. Uiteraard zijn alle scholen 'Gezonde Scholen'. Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha zorgen jaarlijks voor waardecheques voor alle genomineerde scholen. TIG Akoestiek zorgde dit jaar voor een gezonde lunch voor alle leerlingen.

Meer info: https://www.kvlo.nl/sportiefsteschool/


Een foto-/video-impressie kun je hier vinden>>

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen:
Klik op onderstaand thema voor meer informatie: