Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Vitaliteit en Gezonde leefstijl (campagne sportlaatvanzichhoren)

KVLO Nieuws  |  3 februari 2022

Sport en bewegen helpt om mensen gezond te houden en vitaler te worden. Voor veel ziektes is aangetoond dat bewegen en sporten niet alleen bijdraagt aan het voorkomen ervan, maar ook aan het herstel of het tegengaan van achteruitgang. We moeten de preventieve en curatieve kracht van sport en bewegen optimaal benutten als we in 2040 de gezondste generatie willen. De harde werkelijkheid van Covid-19 heeft geleerd hoe belangrijk het is om veerkrachtig en vitaal te zijn, in plaats van achteraf steeds meer curatieve zorg te organiseren. Alle reden dus om met sport en bewegen meer in te zetten op preventie door een actieve en vitale leefstijl. Op landelijk én lokaal niveau.


Voorbeeld: JOGG en Gezonde school.
Bewegen en sporten verbetert niet alleen de gezondheid, vitaliteit, fitheid en motoriek van leerlingen, maar draagt ook bij aan hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Toch bewegen veel leerlingen te weinig, bijvoorbeeld door het vele zitten, en bewegen ze tegenwoordig minder vaardig. 

Gezonde Scholen die het themacertificaat Bewegen en Sport hebben werken op een effectieve manier aan de ontwikkeling van een actieve en gezonde leefstijl. Op deze scholen is aandacht voor voldoende en kwalitatieve lessen bewegingsonderwijs/LO, dynamische schooldag en samenwerking met partners om een relevant en toegankelijk naschools sportaanbod te realiseren.


#kvlo2plus1plus2 #wewinnenveelmetsport #sportlaatvanzichhoren #gr2022Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen:
Klik op onderstaand thema voor meer informatie: