Skip Navigation Linksdefault

VEELGESTELDE VRAGEN

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Tevens vind je in het  Algemeen Reglement van Olympic Moves veel informatie terug.

Vind je jouw vraag hieronder niet terug? Mail dan naar olympicmoves@kvlo.nl en dan wordt je vraag zo spoedig mogeijk beantwoord. 

Algemeen

1. Wie kunnen er meedoen aan Olympic Moves?

Alle scholen uit het voortgezet onderwijs kunnen zich inschrijven. Olympic Moves is een schoolsportcompetitie voor leerlingen uit alle jaarlagen, VMBO t/m Gymnasium, van het voortgezet onderwijs.  Ook praktijkonderwijs en ISK-scholen zijn van harte welkom om deel te nemen!

2. Wat zijn de kosten voor deelname aan Olympic Moves?

Er zijn inschrijfkosten van €100,- per school (ongeacht het aantal sporten/teams) en een (opkomst)borg van €100,- verbonden aan deelname aan Olympic Moves. Daarnaast zijn de kosten voor het vervoer van en naar de regionale finale(s) en The School Final ook voor de school. Als je als school een regionale finale organiseert ben je verantwoordelijk voor de organisatiekosten, maar heb je geen reiskosten. 

3. Kunnen mindervalide leerlingen deelnemen aan Olympic Moves?

Olympic Moves staat open voor alle leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Leerlingen met een beperking mogen - indien mogelijk - uiteraard in een regulier team deelnemen. Daarnaast is er tijdens The School Final een aangepast sportaanbod tijdens Try Out Sports aangeboden, waaronder zitvolleybal en wheelchairbasketball. 

Inschrijven

1. Hoe kan ik met mijn school inschrijven?

Inschrijven voor Olympic Moves verloopt via de website. Als KVLO-lid, log je in met je KVLO-gegevens. Vervolgens vul je de hoofdsinschrijving waarin, waarna je je voor de verschillende sporten kunt aanmelden. 

Als je geen KVLO-lid bent, neem dan contact op via olympicmoves@kvlo.nl. Er wordt dan een account met inloggegevens voor je aangemaakt. 

2. Wat moet ik doen als ik geen bevestigings-email heb ontvangen?

Check de spamfolder of raadpleeg de ICT afdeling op school of de email wordt geblokkeerd. Probeer een andere browser te gebruiken voor de inschrijving (bijv. Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefoc, etc.) Kom je er niet uit? Stuur dan een email naar olympicmoves@kvlo.nl

Regionale finales

1. Waar en wanneer zijn de Regionale Finales?

Na sluiting van de inschrijving deelt de afdeling schoolsport van de KVLO de poules in. De overzichten van die regionale finales, per sport, worden eind december gestuurd naar de contactpersoon die door de school is opgegeven. Bekijk ook alle informatie over de Regionale Finales.

2. Wie organiseert de Regionale Finales?

Regionale finales worden georganiseerd door in eerste instantie de scholen zelf; docenten LO, leerlingen LO2/BSM etc. Soms zijn ook MBO- of HBO-studenten, gemeenten en sportverenigingen betrokken bij de organisatie van de regionale finales. De organisatiekracht van docenten LO is voor Olympic Moves van groot belang om al die tienduizenden leerlingen in het hele land het plezier van sporten met en tegen elkaar te laten beleven. 

Super al jij ook een regionale finale wilt organiseren! Neem dan contact op met olympicmoves@kvlo.nl

3. Wat winnen de leerlingen die de Regionale Finale winnen?

Winnende teams van de regionale finales winnen een ticket voor The School Final. Voorafgaand aan The School Final krijgen alle finalisten en hun coaches een mooi Olympic Moves shirt in het nieuwe ontwerp.

The School Final

1. Waar en wanneer is The School Final?

De winnaars van de regionale finales plaatsen zich voor Olympic Moves The School Final op een vrijdag in juni. Gedurende een dag samen vol sport en plezier strijden zij op en rondom Sportcentrum Papendal om het kampioenschap voor scholen. Bekijk ook alle informatie over The School Final.

Contact

Olympic Moves is te bereiken via de onderstaande gegevens:

☎  06 22 22 43 56
✉  olympicmoves@kvlo.nl