Skip Navigation Linksdefault

KVLOOlympic MovesOlympic Moves

​OLYMPIC MOVES

Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport e n laat hen het plezier van samen sporten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevings-wereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Er doen inmiddels ruim 350 middelbare scholen aan mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat het programma jongeren enthousiast houdt voor sport en hen - door samen te sporten - onvergetelijke en fijne momenten bezorgt. Olympic Moves, een initiatief van de KVLO en NOC*NSF, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land. Gezonde Generatie is sinds 2020 partner van Olympic Moves. 

De competitie bestaat uit vier fases: 

1) Werving

Alleen docenten LO kunnen teams van hun school inschrijven voor deelname aan Olympic Moves. Dit kan tot begin november. In deze periode staat het enthousiast maken van leerlingen voor de verschillende sporten en zoveel mogelijk inschrijvingen te verwerven centraal. Olympic Moves heeft door de verschillende categorieën per sport een breedtesport karakter, iedereen kan dus meedoen! Je kunt hier tools vinden om te gebruiken voor het werven van leerlingen. 

2) Teamvorming

De docent LO is verantwoordelijk voor het samenstellen van teams voor de ingeschreven sport(en). Er kan bijvoorbeeld een training of (interscolair) toernooi worden georganiseerd om een team voor een sport samen te stellen. Voor inspiratie, tips en ondersteuningsmaterialen bij het vormen van teams hebben we verschillende downloadmaterialen beschikbaar.

3) Regionale Finales

De gevormde teams worden afgevaardigd naar de regionale finales, waarin zij strijden om een felbegeerde plek in The School Final. Eind december wordt de indeling van de regionale finales bekend gemaakt. Voor meer informatie over de regionale finales klik hier. 

4) The School Final

De circa 6000 winnaars van de regionale finales plaatsen zich voor Olympic Moves The School Final. Gedurende een dag samen vol sport, plezier en show strijden zij om het kampioenschap voor scholen. Wil je meer weten? Bekijk de verschillende compilatievideo’s van The School Final van de afgelopen jaren.Nog vragen?
Check de veel gestelde vragen over Olympic Moves via contact

Partners
Olympic Moves wordt georganiseerd door de KVLO en NOC*NSF. Gezonde Generatie is sinds 2020 partner van Olympic Moves.