Skip Navigation Linksdefault

​PARTNERS

Olympic Moves is een initiatief van NOC*NSF en de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO). Gezonde Generatie is sinds 2020 partner geworden van Olympic Moves. 

Samen met de bonden wil NOC*NSF meer mensen een leven lang  laten genieten van sport. Want sporten geeft veel plezier, het bevordert je gezondheid en schoolprestaties. Door te sporten leer je het maximale uit jezelf te halen, om te gaan met winst en verlies en anderen te respecteren. We winnen dus veel met sport. Circa 80% van de kinderen in de leeftijd tot 12 jaar doet aan sport. Daarna zien we dat de sportdeelname onder jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar afneemt (75%). Ze komen in een nieuwe levensfase en krijgen andere interesses (werken, uitgaan, andere hobby’s dan sporten, etc.). Terwijl mensen juist tijdens hun kinderjaren en jeugd de basis leggen voor het ontwikkelen van hun talenten en beweeg- en leefpatroon. Olympic Moves is een sportcompetitie dat jongeren in een cruciale leeftijd enorm aanspreekt. Het is daarmee een uniek platform om jongeren te kunnen bereiken en te inspireren met de kracht van sport.
De KVLO, de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding, is verantwoordelijk voor de praktische invulling van Olympic Moves, zoals het contact met de docenten LO, de website met het inschrijfformulier, maar ook voor de reglementen, het wedstrijdschema en het verwerken van alle uitslagen.

De Gezonde Generatie is een initiatief van 22 samenwerkende gezondheidsfondsen en heeft als droom én ambitie om in 2040 de gezondste jeugd van de wereld te hebben. Op zowel fysiek, sociaal als mentaal vlak. Sporten en bewegen is een belangrijke basis voor een Gezonde Generatie. We gunnen alle jongeren het plezier van sport en dat zij opgroeien in een omgeving waar meer ruimte is om te sporten en bewegen. Hiervoor heeft de Gezonde Generatie de krachten gebundeld met NOC*NSF.