Skip Navigation Linksdefault

KVLOOlympic MovesRegionale Finales


REGIONALE FINALES

Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie die vóór en dóór scholen wordt georganiseerd. Om de ruim 150 regionale finales in 18 sporten te kunnen laten plaatsvinden is de inzet én organisatiekracht van de deelnemende scholen van onmiskenbare waarde. 90% van de regionale finales wordt door gymdocenten zelf georganiseerd. 

In 2012 is Olympic Moves, samen met verschillende scholen en gemeenten, gestart met het organiseren van grote regionale finales. Regionale finales in meerdere sporten op één dag, in één stad en op locaties die dicht bij elkaar liggen. Dit zorgt ervoor dat er veel minder lesuitval is en de beleving, door het grote aantal deelnemers, wordt vergroot.  Voor een impressie van de grote regionale finales van afgelopen jaar bekijk de video aan de rechterzijde. Aankomend jaar zijn er (onder voorbehoud) de volgende grote regionale finales: 
  • Almere - vrijdag 1 april 2022
  • Apeldoorn - n.n.b.
  • Assen - n.n.b. 
  • Den Haag - donderdag 27 januari 2022 en .... april 2022
  • Dordrecht - vrijdag 8 april 2022 
  • Eindhoven - woensdag 13 april 2022  
  • Hoogeveen - donderdag 14 april 2022
  • Nijmegen - n.n.b.
  • Venlo - n.n.b.
  • Veenendaal - Donderdag 21 april 2022
Maar ook in Zeeland zal het mogelijk zijn om op één dag aan meerdere sporten deel te nemen. Mocht jouw school ook interesse hebben om een grote regionale finale te organiseren, neem dan contact op via olympicmoves@kvlo.nl. 


ORGANISATIE


Een aantal deelnemende scholen organiseren een regionale finale op basis van de poule-indeling die gemaakt wordt door de afdeling schoolsport van de KVLO. Soms bestaan de regionale finales uit één sport, soms uit meerdere. Binnen de poule waarin jouw school wordt ingedeeld spreken de scholen onderling af wie de organisatie op zich neemt. Soms is dit vooraf al duidelijk, soms nog niet.


PRAKTISCHE INFORMATIE


Heb je vragen over de regionale finales? Aan de rechterkant vind je bij downloads een document met meer praktische informatie, zoals aan- of afmeldingen, wijzigingen in teams, overstappen naar een andere regionale finale etc. Door deze richtlijnen aan te houden proberen we de schoolsportcompetitie voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen.


HANDIGE DOWNLOADS


Voor het organiseren van een regionale finale heeft Olympic Moves een aantal handige tools gemaakt. Mocht je vragen hebben of over deze tools neem dan contact met ons op via communicatie@olympicmoves.nl.