Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Factsheet: Het schoolplein als beweeg- en leerplein

KVLO Nieuws  |  11 november 2021

Bijna de helft van de kinderen in Nederland beweegt te weinig. Kinderen zitten urenlang per dag en spelen minder buiten. Dat is een gemiste kans: wie op jonge leeftijd plezier ervaart in sport en bewegen, ontwikkelt dikwijls een actieve leefstijl op latere leeftijd. Jong (aan)leren is later profiteren! Er is een plek waar alle kinderen samenkomen: op school. Als bewegen ‘het nieuwe normaal’ wordt, dan hoort een beweegvriendelijke schoolomgeving ook de norm te zijn.

 
In deze factsheet lees je wat de voordelen en kansen zijn voor het schoolplein als beweeg- en leerplein en welke factoren spelen, bewegen en leren bevorderen. Niet alleen op het gebied van de inrichting, maar ook bij het gebruik en de organisatie hiervan.
 
De factsheet komt voort uit een samenwerking tussen de KVLO, KCSB, IVN Natuureducatie, Mulier Instituut, Jantje Beton, JOGG, Wij Buurtsportcoaches en Buurtspeelcoach. Om scholen en gemeenten in staat te stellen om het schoolplein te verbeteren, ontwikkelen wij de komende tijd een aantal hulpmiddelen, zoals een beweegvriendelijkheidsscan voor het schoolplein, en reiken we goede voorbeelden en good practices aan.

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen:
Klik op onderstaand thema voor meer informatie: