Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Inclusief sporten en bewegen (campagne sportlaatvanzichhoren)

KVLO Nieuws  |  1 februari 2022

​Oud of jong, homo of hetero, ziek of gezond, arm of rijk, man of vrouw, met of zonder migratieachtergrond, met of zonder beperking. Voor iedereen moet er een plek zijn om te kunnen sporten en bewegen. Toch is dat niet vanzelfsprekend en zien we dat de tweedeling in de samenleving groter wordt. Met sport kunnen we deze tweedeling tegengaan en mensen dichter bij elkaar brengen, mensen verbinden en ervoor zorgen dat iedereen zich vrij voelt om te sporten en te bewegen. Kortom, sporten en bewegen voor iedereen!

Juist in het onderwijs kunnen wij alle kinderen van Nederland goed leren bewegen. De KVLO roept gemeenten op een goede samenwerking tussen sport, zorg, welzijn en onderwijs te faciliteren en openbare ruimtes beter toegankelijk te maken ten behoeve van een inclusief sportaanbod. 

Een voorbeeld van inclusief sporten via de KVLO: door Olympic Moves krijgen middelbare scholieren de kans om kennis te maken met diverse sporten en het plezier hiervan te beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen.


#kvlo2plus1plus2 #wewinnenveelmetsport #sportlaatvanzichhoren #gr2022Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen:
Klik op onderstaand thema voor meer informatie: