Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Stel je kandidaat voor de KVLO ledenraad!

KVLO Nieuws  |  26 januari 2023
Heb jij een ruime ervaring in het vak lichamelijke opvoeding of in de sector sport, gezondheid of opleidingen? Denk, praat en besluit jij graag mee over het strategisch beleid van de KVLO? Stel je dan kandidaat voor de ledenraad.
 
De ledenraad vertegenwoordigt de leden van de KVLO in de besluitvorming over o.a. de koers, het strategisch beleid, de begroting en de jaarrekening. Als lid van de ledenraad werk je in een team van 19 collega’s. Je bent op de hoogte van alles wat in de vakwereld en in de vereniging speelt. Hierbij werk je nauw samen met het KVLO-bestuur, ondersteund door het KVLO-bureau.
 
Wij zoeken zestien ledenraadsleden, gekozen vanuit vier kiesregio’s en drie ledenraadsleden met een kwaliteitszetel. Wat wij zoeken en wat wij bieden vind je in de profielen voor:
a.      Zestien ledenraadsleden KVLO
b.      Drie kwaliteitszetels ledenraad KVLO
 
Omdat de KVLO en de lichamelijke opvoeding niet op zichzelf staan, maar samenwerken in diverse terreinen binnen onze samenleving, zijn in de ledenraad drie kwaliteitszetels beschikbaar:

1. Zetel sportsector; georganiseerde (verenigings-)sport
2. Zetel sector wetenschap en opleidingen (opleidingsinstituut rondom bewegen of gezondheid op mbo/hbo- of wo-niveau)
3. Zetel gezondheidssector (preventie, leefstijl, gezondheid).
Een ledenraadslid met kwaliteitszetel is een volwaardig lid van de ledenraad met stemrecht.
 
Berichtgeving over de structuurwijziging van de KVLO, informatie over de ledenraad en informatie over de verkiezing van de ledenraad vind je hier. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via e-mailadres corry.dijkstra@kvlo.nl
 
Aanmelden als kandidaat-ledenraadslid kan via dit formulier.
 
We zien jouw aanmelding graag vóór 25 februari tegemoet. De verkiezingen starten in maart en uiterlijk per 1 mei zal de ledenraad geïnstalleerd zijn. 

Kandideren? Leon Neven, bestuurslid van de KVLO, legt je in deze video uit waarom:

 

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: