Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Webinars die we aanbevelen tijdens de Week van de Motoriek

KVLO Nieuws  |  2 november 2023

Volgende week vindt de Week van de Motoriek​ plaats. Webinars die voor jullie (onze leden) interessant zijn lichten we hier uit. 


1.
Scherm­afbeelding 2023-11-02 om 13.14.36.png
Beschrijving: Hoe daag je jongeren uit om te bewegen en zorg je ervoor dat ze minder zitten? Tijdens dit webinar gaan we in gesprek met verschillende sport- en beweegprofessionals én een aantal jongeren. 

We nemen je mee in sport- en beweeggedrag van jongeren door met ze in gesprek te gaan over hun drijfveren en belemmeringen rondom sporten en bewegen. Tijdens een tafelgesprek bespreken we verschillende factoren die invloed hebben op sport-, beweeg- en zitgedrag van jongeren en hoe je hierop in kunt spelen. We belichten succesverhalen en uitdagingen met Marieke Fix, (practor Gezondheid, Sport en Bewegen), Bastiaan Plaizier (ROC Amsterdam), en Mike Peters (Stanislas Beweeg-vmbo/mavo). Bij dit gesprek betrekken we ook de jongeren om mee te denken in kansen en oplossingen. Tijdens deze sessie krijg je voldoende tips om jongeren te betrekken en samen aan de slag te gaan met drijfveren en belemmeringen.



 2.
 Scherm­afbeelding 2023-11-02 om 13.17.18.png
Beschrijving: Het schoolplein is een gouden kans voor de dynamische schooldag. Maar hoe benut je het schoolplein optimaal? Tijdens dit webinar vertelt Mirka Janssen (Hogeschool van Amsterdam) over het belang van buitenspelen en het stimuleren van beweeggedrag op het schoolplein. We nemen je mee aan de hand van concrete voorbeelden en uitdagingen in de inrichting van het schoolplein en de organisatie en begeleiding van het stimuleren van bewegen op het schoolplein. Aan tafel schuift Rob Heidenreich (directeur van ’t Lichtpunt) aan, Nick Keijser (vakleerkracht bewegingsonderwijs), Steven Mauw (PLAYgrounds) en Bastiaan Goedhart  (Alles in beweging). Zij geven concrete handvatten over hoe je de eerste stap richting een beweegstimulerend schoolplein zet.


3.
Scherm­afbeelding 2023-11-02 om 13.18.55.png
Beschrijving: Kinderen met een motorische achterstand zijn minder actief dan leeftijdsgenoten, zowel bij de sportvereniging, tijdens de gymles en bij het buitenspelen in de buurt. Benieuwd naar wat je kunt doen om hen te betrekken en te motiveren?

Tijdens deze sessie deelt onze specialist in beweeggedrag, Hilde Krajenbrink, de laatste inzichten uit de onderzoekswereld rondom kinderen met een motorische achterstand. Je krijgt inzicht in wat we weten over hun deelname aan sport- en beweegactiviteiten. Daarna bespreken o.a. Bert Steenbergen (Radboud Universiteit) en Johannes Noordstar (Wilhelmina Kinderziekenhuis) aan de hand van casussen van kinderen met een motorische achterstand hoe je hen kunt motiveren en betrekken tijdens beweegaanbod en hoe je ervoor zorgt dat iedereen het leuk heeft. 
 


Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen:
Klik op onderstaand thema voor meer informatie: