Skip Navigation Linksdefault

KVLOWat we doenEvenementen

​Evenementen 

De KVLO organiseert of is partner in de organisatie van enkele landelijke evenementen.

Olympic Moves

Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevings-wereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen.
Op olympicmoves.nl vind je alles wat je erover wil weten..


Sportiefste school van Nederland

De KVLO organiseert jaarlijks de verkiezing van de sportiefste school van Nederland, afwisselend voor het basisonderwijs en het speciaal (basis)onderwijs en voor het voortgezet onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs. 
Alles over de Sportiefste school van Nederland is op deze speciale website te vinden.


Vignet Gezonde school - themacertificaat Bewegen en Sport

Doel van de Gezonde School is dat een gezonde leefstijl dagelijkse praktijk wordt op alle scholen van Nederland. Scholen kunnen binnen het vignet Gezonde School het themacertificaat Bewegen en Sport aanvragen. De KVLO heeft samen met NOC*NSF en het Kenniscentrum Sport en Bewegen bepaald aan welke criteria de verschillende schooltypes moeten voldoen om dat themacertificaat te krijgen. ISF Wereldkampioenschappen voor het VO

ISF (International Schoolsport Federation) is de internationale federatie van de officiële schoolsportorganisaties in de verschillende landen ter wereld. ISF organiseert internationale ontmoetingen in verschillende sportdisciplines met de bedoeling door onderlinge contacten de wederzijdse verhouding te bevorderen tussen leerlingen van het voorgezet onderwijs uit de gehele wereld.