Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Akoestiek: risico op gehoorschade in de gymzaal

KVLO Nieuws  |  19 februari 2024

Onlangs verscheen de uitzending van KRO-NCRV Pointer over het risico op gehoorschade in de gymzaal. Als KVLO hebben wij hier actief aan bijgedragen, omdat dit voor ons (helaas) een bekend probleem is. Akoestiek in de gymzaal verdient de aandacht!

​Mede om die reden zijn wij betrokken bij het onderzoek 'Grip op geluid', dat ook in de uitzending wordt aangehaald. De onderzoeksgroep zal in juni een eindpresentatie opleveren van het gehele onderzoek. Lees hier meer over het onderzoek. 

Het thema akoestiek heeft onze aandacht en zal dit ook blijven houden. Wij beraden ons (samen met andere experts en partijen) op hoe wij meer grip op geluid kunnen creëren voor de vakleerkracht bewegingsonderwijs. Welke acties en adviezen hieruit voortkomen? Daar berichten wij jullie binnenkort graag over. Denk hierbij aan voorlichtingsmateriaal, een bruikbare app, maar ook aan antwoorden op de vragen: 'welke invloed heb je zelf?' En 'welke verantwoordelijkheden liggen er nu bij wie?'

Ervaar jij zelf ook een slechte akoestiek en wil je hier wat aan doen? Bekijk dan onze themapagina over akoestiek.

Je kan hier​ de uitzending KRO-NCRV pointer terugkijken (vanaf 13:53min heeft de aflevering betrekking op akoestiek in de gymzaal).


Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: