Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Een onthulling van seksuele grensoverschrijding. En dan?

KVLO Nieuws  |  24 augustus 2022

Uit LO Magazine 5 Juli 2022

Eén op de zes jongeren maakt een vorm van seksueel geweld mee. Ruim de helft van de volwassen vrouwen en bijna één op de vijf mannen heeft seksuele handelingen of seksuele aanrakingen tegen de wil meegemaakt. Dus grote kans dat je er als LO-docent mee te maken hebt gehad of gaat krijgen. 

Dan kun je maar beter goed voorbereid zijn. Hoe reageer je integer op een onthulling van seksuele grensoverschrijding, zodat recht wordt gedaan aan de betrokkenen, de schade beperkt blijft en de sociale veiligheid op school kan herstellen? Op deze vraag proberen we antwoord te geven in dit artikel. 

Dit is het vierde artikel (pdf Een onthulling van seksuele grensoverschrijding. En dan?) van de Ontwikkelgroep seksuele integriteit in LO met tekst van Esther van der Steeg.

Op 6 oktober 2022 is er een Workshop ‘waar ligt de grens' in de cursusruimte van de KVLO te Zeist van 15.30 - 17.30 uur met als workshopleiders Esther van der Steeg en Marije Gerritsen. Deze bijeenkomst is voor LO-docenten die met grensoverschrijdend gedrag te maken hebben of hebben gehad.

Een klacht krijgen over ongewenst gedrag, of voor pedo worden uitgemaakt op sociale media. Het beschadigt je zelfbeeld en je werkplezier. Hoe herstel je hiervan en hoe verbeter je de veiligheid in contact met leerlingen en collega’s? 

In deze workshop is ruimte voor uitwisseling, bewustwording en het leren van competenties m.b.t. seksuele integriteit om de sociale veiligheid op je werkplek te herstellen.


Je kunt je hier inschrijven!


Dit zijn de 4 artikelen van Esther van de Steeg (LO Magazine 2 t/m 5 2022)

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen:
Klik op onderstaand thema voor meer informatie: