Skip Navigation LinksStart

Verkiezing 'Sportiefste School van Nederland'​

Ieder jaar organiseert de KVLO samen met NOC*NSF en Kenniscentrum Sport en Bewegen de verkiezing ‘Sportiefste School van Nederland’. Het ene jaar gaan we op zoek naar de sportiefste basisschool en sportiefste speciaal (basis-)onderwijs school en het andere jaar organiseren we de verkiezingen voor het voortgezet onderwijs en voorgezet speciaal onderwijs. Doel van deze verkiezing is het waarderen van sportactieve scholen en secties die een buitengewoon goed of innovatief aanbod bewegen en sport hebben voor hun school. Bovendien geven we deze scholen graag een podium om andere scholen te inspireren.


Verkiezing PO/SO 2023-2024

In schooljaar 2023-2024 gaan we weer op zoek naar de Sportiefste Basisschool van Nederland én de Sportiefste S(B)O-school van Nederland. Iedere basisschool of school voor speciaal (basis-) onderwijs kon zich inschrijven.  De aanmelding voor deze verkiezing is inmiddels gesloten. We zochten hierbij naar scholen die een vakleerkracht 2.0 in huis hebben. De finale vindt plaats op 9 april 2024 op de CALO in Zwolle. Kijk hier voor meer informatie over de verkiezing voor basisscholen en hier voor het S(B)O.


In 2022 is CBS Het Lichtpunt uit Rhoon verkozen tot 'Sportiefste Basisschool van Nederland'. SO de Hertog werd de winnaar van de verkiezing 'Sportiefste SO-school van Nederland'. Via deze link kun je de opening van de finaledag terug kijken.

Check ook dit mooie artikel over de Sportiefste Basisschool van Nederland 2022: Het Lichtpunt. Ook de Johannesschool (Arnhem), OBS Houtrust (Den Haag), Thomas van Aquinoschool (Sneek) en CBS Waterhof (Delft) werden in 2022 genomineerd voor de verkiezing en hebben hun visie, aanpak en tips gedeeld. Deze lees je hier.


Speciale vmbo-editie verkiezing Sportiefste School van Nederland!

In schooljaar 2022-2023 organiseerde de KVLO in samenwerking met NOC*NSF, Special Heroes Nederland en Kenniscentrum Sport en Bewegen een speciale vmbo-editie van de verkiezing ‘Sportiefste VO-school van Nederland’. We gingen op zoek naar vmbo-scholen en scholengemeenschappen die innovatief zijn of juist een heel goed en breed aanbod bewegen en sport hebben om hun vmbo-leerlingen meer/beter te laten bewegen en sporten én een actieve leefstijl te laten ontwikkelen.

Er werd gekozen voor een vmbo-editie, omdat deze leerlingen vaak achterblijven in sport- en beweeggedrag ten opzichte van andere jongeren in het voortgezet onderwijs. Daarom gingen we op zoek naar voorbeeldscholen die juist voor díe doelgroep het verschil maken. 

Op 19 april vond de finale plaats. 

In dit artikel delen de winnaar en genomineerden van de verkiezing Sportiefste School van Nederland 2023 hun visie, aanpak en tips. Zodat jij er op jouw school ook mee aan de slag kunt! 

In 2025 organiseren we weer een verkiezing voor het VSO/VO. Meer info wordt gepubliceerd na zomervakantie 2024.from KVLO on Vimeo.

 .