Skip Navigation LinksStart

Verkiezing 'Sportiefste School van Nederland'​

Ieder jaar organiseert de KVLO samen met NOC*NSF en Kenniscentrum Sport en Bewegen de verkiezing ‘Sportiefste School van Nederland’. Het ene jaar gaan we op zoek naar de sportiefste basisschool en sportiefste speciaal (basis-)onderwijs school en het andere jaar organiseren we de verkiezingen voor het voortgezet onderwijs en voorgezet speciaal onderwijs. Doel van deze verkiezing is het waarderen van sportactieve scholen en secties die een buitengewoon goed of innovatief aanbod bewegen en sport hebben voor hun school. Bovendien geven we deze scholen graag een podium om andere scholen te inspireren.


Speciale vmbo-editie verkiezing Sportiefste School van Nederland!
In schooljaar 2022-2023 organiseerde de KVLO in samenwerking met NOC*NSF, Special Heroes Nederland en Kenniscentrum Sport en Bewegen een speciale vmbo-editie van de verkiezing ‘Sportiefste VO-school van Nederland’. We gingen op zoek naar vmbo-scholen en scholengemeenschappen die innovatief zijn of juist een heel goed en breed aanbod bewegen en sport hebben om hun vmbo-leerlingen meer/beter te laten bewegen en sporten én een actieve leefstijl te laten ontwikkelen.

Er werd gekozen voor een vmbo-editie, omdat deze leerlingen vaak achterblijven in sport- en beweeggedrag ten opzichte van andere jongeren in het voortgezet onderwijs. Daarom gingen we op zoek naar voorbeeldscholen die juist voor díe doelgroep het verschil maken. 

Op 19 april vond de finale plaats. 

In 2025 organiseren we weer een verkiezing voor het VSO/VO. Meer info wordt gepubliceerd na zomervakantie 2024.Verkiezing PO/SO
In 2022 is CBS Het Lichtpunt uit Rhoon verkozen tot 'Sportiefste Basisschool van Nederland'. SO de Hertog werd de winnaar van de verkiezing 'Sportiefste SO-school van Nederland'. Vanaf medio augustus 2023 kan weer worden ingeschreven voor de verkiezingen 'Sportiefste Basisschool van Nederland' en 'Sportiefste S(B)O-school van Nederland'. Deze zullen plaatsvinden in 2024.
from KVLO on Vimeo.

 .