Skip Navigation Linkspo

​Procedure
Sportiefste Basisschool van Nederland 2022

Werk jij op de sportiefste basisschool van Nederland?

Ben jij trots op het sport- en beweegaanbod op jouw school? Pak dan het podium en doe mee aan de verkiezing 'Sportiefste Basisschool van Nederland' of 'Sportiefste S(B)O-school van Nederland'! De KVLO nodigt samen met Kenniscentrum Sport en Bewegen en NOC*NSF alle basisscholen en scholen voor speciaal (basis-) onderwijs uit om mee te dingen naar de titel 'Sportiefste School van Nederland'.


Het is zonder twijfel een uitdagende periode geweest voor alle scholen. Maar het belang van goed leren bewegen en voldoende bewegen is duidelijker geworden als nooit tevoren. Daarom zijn we op zoek naar scholen die een inspiratie zijn voor andere scholen.

Deelname

Elke sportactieve school in het speciaal (basis)onderwijs kan zich inschrijven. Meedoen aan de verkiezing is een uitstekende manier om je school te profileren op het gebied van bewegen en sport.
De verkiezing 'Sportiefste Basisschool van Nederland' zal in maart/april 2024 worden georganiseerd.

Nominatie
Een nominatiecommissie selecteert uit alle inschrijvingen maximaal drie scholen in het speciaal (basis-) onderwijs en vijf scholen in het reguliere basisonderwijs. Deze scholen zullen gaan strijden om de titel en de prijzen.

Jurybezoek en -bevraging
In het eerste kwartaal van het jaar bezoekt de jury alle genomineerde scholen. De organisatie benadert de scholen voor een concrete afspraak. Dit jurybezoek zal een dagdeel in beslag nemen. Bij dit jurybezoek staan een rondleiding en bevragingen met de directeur, vakleerkracht(en), groepsleerkracht(en) en (drie) leerlingen op het programma. Ook kan er voorafgaand aan de finale gefilmd worden.

Finaledag
De genomineerde scholen worden uitgenodigd om met een groep van 25 leerlingen (groep 7/8, leeftijdscategorie 10-12 jaar) naar de landelijke finaledag. Alle genomineerde scholen laten een filmpje van hun school zien en de leerlingen verzorgen een podiumpresentatie voor alle aanwezigen. Daarna volgt een sportief programma voor de leerlingen en uiteindelijk de prijsuitreiking.

Prijzen
Naast de titel 'Sportiefste School van Nederland' ontvangt de winnaar ook een mooie prijs die we nog even geheim houden. Uiteraard gaan ook de andere genomineerde scholen niet met lege handen naar huis. Ook is er een aparte prijs voor de beste podiumpresentatie.

Aanmelden
Het aanmeldingsformulier, richtlijnen voor de motivatie van de school en de spelregels voor deelname zijn na de zomervakantie (2023) beschikbaar. 


Inspiratie opdoen?
In 2022 is CBS Het Lichtpunt uit Rhoon verkozen tot 'Sportiefste Basisschool van Nederland'. SO de Hertog werd de winnaar van de verkiezing 'Sportiefste SO-school van Nederland'. Via deze link kun je de opening van de finaledag terug kijken.

Check ook dit mooie artikel over de Sportiefste Basisschool van Nederland 2022: Het Lichtpunt. Ook de Johannesschool (Arnhem), OBS Houtrust (Den Haag), Thomas van Aquinoschool (Sneek) en CBS Waterhof (Delft) werden in 2022 genomineerd voor de verkiezing en hebben hun visie, aanpak en tips gedeeld. Deze lees je hier.


Deze dag wordt door de KVLO, Kenniscentrum Sport & Bewegen en NOC*NSF georganiseerd.Downloads

Deze pagina heeft (nog) geen downloads.