Skip Navigation Linksartikel

CBS Het Lichtpunt (Rhoon) Sportiefste Basisschool van Nederland 2022!

Sportiefste School  |  24 maart 2022

​Op woensdag 23 maart 2022 vond in Groningen de uitreiking voor de ‘Sportiefste Basisschool van Nederland’ plaats. Een deskundige jury verkoos CBS het Lichtpunt tot winnaar.


CBS Het Lichtpunt: Uitblinker in sterke visie dynamische schooldag
Volgens de jury is CBS Het Lichtpunt de terechte winnaar, omdat de school uitblinkt in de manier waarop de dynamische schooldag in een sterke visie is uitgewerkt en gedragen wordt door een stevige groep vakleerkrachten en buitenspeelondersteuners. Het belang van 'van jongs af aan vaardig' krijgt op deze school vorm door maar liefst vier lessen bewegingsonderwijs door de vakleerkracht aan kleuters. De jury was onder de indruk van de inzet van juniorcoaches. Hier durft de school echt op in te zetten.

Vakleerkracht Tim Calmthout vertelt: "We zijn supertrots. We hebben ontzettend lang en hard gewerkt aan een dynamische schooldag voor onze kinderen, want daar doen we het voor. En dan is het supergaaf dat al dat werk wordt beloond met een eerste prijs. En nu door! We zijn er nog niet. We nemen na vandaag weer mooie ideeën mee van andere scholen op het gebied van bewegingsonderwijs." 

In dit artikel lees je uitgebreid over het aanbod bewegen en sport op Het Lichtpunt.


De KVLO, Kenniscentrum Sport en Bewegen, NOC*NSF en Special Heroes Nederland organiseerden, in samenwerking met de Hanzehogeschool Instituut voor Sportstudies, deze feestelijke finaledag.


Over de verkiezing 'Sportiefste School van Nederland'
Ieder jaar organiseert de KVLO samen met NOC*NSF, Special Heroes Nederland en Kenniscentrum Sport en Bewegen de verkiezing 'Sportiefste School van Nederland'. Het ene jaar wordt op zoek gegaan naar de sportiefste basisschool en sportiefste speciaal (basis-)onderwijs school en het andere jaar worden de verkiezingen voor het voortgezet onderwijs en voorgezet speciaal onderwijs georganiseerd. Doel van deze verkiezing is het waarderen van sportactieve scholen en secties die een buitengewoon goed of innovatief aanbod bewegen en sport hebben voor hun school. Bovendien geeft de organisatie deze scholen graag een podium om andere scholen te inspireren. Uiteraard zijn alle scholen Gezonde Scholen. Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha zorgen jaarlijks voor waardecheques voor alle genomineerde scholen. TIG Akoestiek zorgde dit jaar voor een gezonde lunch voor alle leerlingen.